Játékból-Valóság

Karácsonyra egy ajándék társasjátékkal lepték meg a lányomat. A család még akkor az ünnepek alatt többször is játszott a játékkal és az volt számomra szokatlan, hogy a játék folyamán nem volt sértődés, hangos szóváltás, csapkodás, veszekedés. Ugyanis itt nem egymás ellen folyt a versengés, hanem pont az volt a lényeg, hogy összefogjunk, csapatot alkotva, egymást segítve, összedolgozva lehetett csak együtt  győzni.

És mi volt a játék lényege? El sem fogjátok hinni!!!???

Az emberiség megmentése egy világméretű járvány elterjedésének megakadályozása és ahol már megjelent a járvány a játékban, ott az ellenszerhez szükséges anyagok megtalálása és a mindenkire kiosztott szerepek szerint( volt: diszpécser, karatén specialista, készenléti elemző, kutató, mikrobiológus, műveleti tiszt, orvos) és a szakértelmét felhasználva a világméretű terjedés  elhárítását megcélozva az emberiség megmentése volt a cél.

Akkor még gondolni sem mertünk volna arra, hogy mi lenne, ha mind ez velünk, családunkkal, a környezetünkkel történik!

Csak most van igazán jelentősége a játék egyik mondatának:

„Az emberiség sorsa a Ti kezetekben van!”

Az egyén fontossága az embertársaival szemben az élet minden szintjén átértékelődött most a hetekben.

De azért megbeszéltük a reggelinél, hogy este elővesszük a játékot és legyőzzük a járványt és nem csak a játékban teszünk meg mindent, hanem felelősen gondolkodunk és cselekszünk a való életben is, mert együtt, egymásért és csak összefogva tudunk győzni!