Gyógynövények

Sziasztok!

Tavaly nyáron, amikor eldöntöttem, hogy a Calivita étrendkiegészítőket nem csak fogyasztom, hanem  ajánlani is szeretném másoknak, úgy éreztem hiteles és meggyőző  akkor tudok lenni, ha tudásomat  bővítem. Szeptemberben már egy természetgyógyász tanfolyam hallgatójaként szívtam magamba a tudást! 2020 március legelején a képzés részeként egy 5 napos életmód táborban vettem részt a Bükkben. A tábor célja volt a konzultáció és a  vizsgákra felkészülés mellett a természetgyógyászat sok-sok ága közül tudjuk kiválasztani azt a területet, amelyikből további képzések és vizsgák elvégzése után olyan ismereteket szerezhetünk meg, mellyel az anatómiai ismeretek és a természetgyógyász vizsgák sikeres elvégzésével egy biztos tudás birtokával készen állok rá, hogy tudásommal másokat is segíthetem.

És persze a 2019. decemberében elfogadott az ún. kuruzslás elleni törvény értelmében a jogosulatlanul végzett gyógyító és természetgyógyászati tevékenységek szigorú szankciókat vonnak maguk után.

Így még inkább örülök, hogy belevágtam a képzésbe , pedig akkor még se híre, se hamva  nem volt ennek a törvénynek.

A tábor színvonalas programjai és a meghívott előadók segítségével ismerhettük meg a választható természetgyógyászati szakterületeket. Sok fejtörést okozott számomra ,hogy a két alapmodul elvégzése után mi lenne a legmegfelelőbb választás, de mivel nem tudtam eldönteni , így arra gondoltam, döntsön az első benyomás , a belső hang. Amikor végig hallgattuk az  összes választható tanfolyam bemutatkozó előadásait talán még nehezebbé vált a döntés. A  Ritkán adódik az ember életében ,hogy szabadon, a belső intuícióra hallgathatunk és dönthetünk az első benyomások alapján. Persze a döntés nehéz volt, de arra az elhatározásra jutottam, hogy elkezdem a fitoterápiát, a  gyógynövényekkel, gyógyteákkal, gyógynövénykészítményekkel történő gyógyítás módszereit  megtanulni.

Majd később tudom a tudásomat fejleszteni a természetgyógyászat más ágát megismerve.

A gyógynövények mindig  érdekeltek, a kertemben  is megtalálhatók voltak és sokszor  fogyasztotta is a családom.

A későbbi írásaimban tervezem a fitoterápiával kapcsolatos tanulmányaimmal kapcsolatos tapasztalataim, történeteim leírását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük